Δράσεις

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για την ευημερία των δημοτών μας, έχουμε υλοποιήσει ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες που έχουν οδηγήσει σε αξιόλογα αποτελέσματα, όπως δεσμευτήκαμε. 

Συγκεκριμένα, καταφέραμε καθαριότητα κάθε ημέρα, Δευτέρα με Κυριακή, ακόμη και στις αργίες! Στον Δήμο λειτουργούν 8 απορριμματοφόρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών 2 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Μάλιστα, πρόσφατα, μέσω προγραμμάτων (αξίας 1.500.000€), αποκτήσαμε 4 επιπλέον απορριμματοφόρα EURO 6, καθώς και εξοπλισμό διαφόρων καινούργιων  μηχανημάτων για τον Δήμο μας. Για πρώτη φορά, έχουμε τόσο εξοπλισμό για τις εργασίες του Δήμου μας!

Η δράση μας αυτή έχει γίνει παράδειγμα και πρότυπο για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, ενώ όλοι μάς ζητάνε να εφαρμόσουν στο πρόγραμμά τους τις δικές μας μελέτες!

Επιπλέον, αναλάβαμε την αλλαγή όλων των κάδων του Δήμου (3.000 κάδοι) οι οποίοι πλέον πλένονται 1 φορά τον μήνα κατά τη χειμερινή και 2 φορές τον μήνα κατά τη θερινή περίοδο. Τα ογκώδη, που βλέπαμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, είναι πλέον παρελθόν, καθώς τώρα, μαζεύονται με σύστημα την επόμενη μέρα!

Σε συνέχεια της δράσης μας να διατηρήσουμε καθαρό τον Δήμο Θερμαϊκού, μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό του Δημάρχου και αποτελεσματική εφαρμογή, παρότι μέσα από τον πολεοδομικό ιστό του Δήμου μας διέρχονται συνολικά 11 ρέματα, καθαρίζονται 2 φορές τον χρόνο και δεν υπάρχουν πλέον πλημμυρικά φαινόμενα όπως παλαιότερα. Εννοείται φυσικά πως καθαρίζονται συστηματικά και τα φρεάτια. Επιπλέον, αναβαθμίστηκε το Φράγμα του Μεσημερίου!