Νέα

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΨΑΡΑ

Στις 2/7/2023 στη Νέα Μηχανιώνα, σε στιγμές βαθειάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του “ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΨΑΡΑ”. Ξεκίνησε σαν ιδέα, κατά βάση του κ. Ιωσήφ Μισαλέμη, (Αντιδήμαρχου Προγραμματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Θερμαϊκού), που μαζί με τη στήριξη πολλών άλλων, και κυρίως του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσαμασλή έγινε τελικά πράξη!

Το μνημείο αποδίδει φόρο τιμής στους αλιείς που “χάθηκαν” στη θάλασσα ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, την ώρα που μοχθούσαν για το μεροκάματο των οικογενειών τους… Πολλοί επίσημοι, τίμησαν αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση, όπως ο Πατέρας Δημήτριος με την πρεσβυτέρα του, ο οποίος τέλεσε και το μνημόσυνο δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου όπου τοποθετήθηκε το μνημείο, η κ. Κατερίνα Ζιούτα (πρώτη επιλαχούσα βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης), αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, Αντιδήμαρχοι, Τοπικοί άρχοντες ανάμεσα στους οποίους και η πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Μένη Βαρσαμόγλου, δημοτικοί υπάλληλοι που συνέβαλαν σε όλο αυτό κ.α.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι οικογένειες και οι συγγενείς των ψαράδων μας, αισθάνθηκαν κάποιου είδους δικαίωση, πως δεν ξεχάστηκαν οι αγαπημένοι τους… Με την ευχή ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να μην ζήσουμε παρόμοια ξαφνική απώλεια, είτε σε θάλασσα είτε σε ξηρά…

Αιωνία η μνήμη των ψαράδων μας, που “χάθηκαν”, αλλά θα είναι για πάντα κοντά μας…
ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΨΑΡΑ – Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ 2/7/2023